DAPA audities

Schrijf je nu in voor onze toelating


Elkaar leren kennen tijdens auditie

Als je een opleiding bij DAPA wilt volgen, kies je voor een intensieve opleiding die je in trainingen en op de planken voorbereidt op een carrière als artiest. Zowel jij als wij willen daarbij weten of DAPA ook echt de juiste keuze is en daarom willen we voorafgaand aan je inschrijving kennismaken tijdens de DAPA audities.

Je opleiding bij DAPA begint met een auditie. Voordat we je een plek binnen de opleiding geven, willen we je beter leren kennen. We willen niet alleen zien welke talenten je op het gebied van zang, dans en spel hebt, maar ook zien hoeveel doorzettingsvermogen je bijvoorbeeld hebt. Op deze manier weten we zeker dat de opleiding tot artiest bij jou past.

Hoe ziet jouw DAPA auditie eruit?
Jouw auditie bestaat uit twee rondes. De eerste ronde bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Zangauditie: je zingt een solonummer onder begeleiding van onze pianist;
  • Dansauditie: onze choreograaf leert je technische dansoefeningen en een combinatie aan;
  • Spelauditie: je speelt een korte monoloog van maximaal 2 minuten, die je zelf mag uitkiezen binnen bepaalde kaders die je van ons toegestuurd krijgt.
De opdracht voor de tweede ronde hoor je als je je eerste ronde positief hebt afgesloten. 

DAPA auditietraining

In de week voor de audities organiseren wij voor jou op zaterdag de DAPA auditietraining. In deze training werk je met professionals aan de voorbereiding van jouw auditie. Zowel in zang, dans als spel word je gecoacht en krijg je tips en advies om je verder voor te bereiden. Aanmelden voor de auditietraining kan eenvoudig via dapa@musicalopleiding.nl.
 

Vooropleiding DAPA

Doe je nog geen eindexamen, maar wil je wel alvast beginnen met trainen om uiteindelijk een opleiding tot artiest te kunnen volgen, dan kun je terecht bij de vooropleiding van DAPA: de NME Junior Academie. De NME Junior Academie kun je naast je middelbare school volgen en biedt je de mogelijkheid om op het gebied van zang, dans en spel je talenten te ontwikkelen.
Ga naar nme-foundation.nl.

Aanmelden voor DAPA audities

Aanmelden voor de audities doe je eenvoudig door onderstaand auditieformulier in te vullen. Wij sturen je tijdig de uiteindelijke tijden, maar weet alvast dat de audities plaats vinden in onze studio's in Het Koorenhuis in Den Haag.

Op de volgende data kun je auditie doen voor een plek binnen DAPA:

AUDITIES SCHOOLJAAR 2024-2025
Zaterdag 25 november & zaterdag 9 december 2023
Zaterdag 3 februari & 2 maart 2024
Zaterdag 6 april & 20 april 2024


Musicalopleiding: Inschrijven voor audities

Velden gemarkeerd met een * graag invullen.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Wie gingen je voor op DAPA?

Dit is wat oud-studenten over DAPA zeggen